Motion är viktigt för hälsan

Många människor inser inte att även om de vill göra några armhävningar och sit-ups, kommer de inte att göra tillräckligt med motion för sin kropp. Utövar kan vara olika för alla, och allt beror på din vikt, din kroppstyp, hur lång tid du har tillgängliga, och vilken typ av arbete du gör. Till exempel, om du är rökare och alkoholist måste du sluta röka och dricka mer vatten. Om du är överviktig och du inte är tillräckligt aktiv, måste du börja utöva och förbättra din aktivitetsnivå.

Det enklaste sättet att ta reda på hur mycket motion du ska göra är att göra en mätning. Om du är överviktig eller underviktig, du kommer att ha en viss andel av kroppsfett som bör trimmas bort. Å andra sidan, om du tränar för lite, kan ditt kroppsfett bli för lågt. Du kan titta på dig själv i spegeln och mäta omkretsen av bröstet, magen och höfterna. Detta kan ge dig en uppfattning om vad din kroppsfett procent är.

Kontakta läkaren för hälsokontroll

Ett annat sätt att mäta vikten av motion är att tala med din läkare och fråga honom eller henne om motion verkligen är nödvändigt. Han eller hon kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av motion som är viktigare, fysisk eller mental. Din läkare kan rekommendera yoga, styrketräning, aerobics, dans eller sporter som simning, basket, baseball och fotboll. När din läkare ordinerar motion, tala med honom eller henne om ditt hälsotillstånd och fråga honom eller henne vilken typ av motion som är bäst för dig. Dessutom, fråga din läkare om hur mycket motion är hälsosamt. Olika människor har olika åsikter om motion, men läkare har specialiteter och vet vad som är rätt för alla. Du måste också bestämma vilken typ av träning du vill göra. Är du en idrottsman?

Försöker du bara hålla dig i form? Vill du bara vara friskare? Vissa människor kanske vill fokusera på sin hälsa i stället för sin kropp, men om du vill bränna mer kalorier, du vill utöva oftare. Om du planerar att göra en sport av motion, kan du behöva ha en tränare eller gå till en övning klass. Din tränare eller instruktör kan hjälpa dig att arbeta på ditt mål, och han eller hon kan berätta vilken typ av övningar är bra för vilken kroppstyp. Inte alla människor behöver använda vikter, till exempel, och vissa människor kan dra nytta av bara lite mer cardio.

Eftersom så många människor har olika mål, kan de behöva börja långsamt och arbeta upp till goda resultat, precis som en golfare kan börja med 20 minuter i taget. När du har arbetat upp till en punkt där du känner dig bekväm, kan du lägga till fler reps. Genom att ta dig tid att göra några grundläggande saker och komma igång med något du älskar, kommer du att må mycket bättre om dig själv. Att vara frisk innebär att göra vad du älskar och veta att du gör det rätta.

En samling texter om träning finns här sodertaljehif.se.