Shopping på semestern

Det är möjligt att köpa från utlandet och fortfarande använda ditt banksystem. Du måste vara försiktig, dock för att säkerställa att du inte kommer att förlora några pengar eller få dina inköp annulleras på grund av ett misstag från din sida. Här är några saker att tänka på. Så länge du ser till att betala för artiklar med ett kreditkort är din betalningsmetod säker. Detta är dock inte alltid fallet. Ofta, om du har problem med din kredit historia eller ingen kredit historia alls, kommer du att behöva betala kontant. Kontrollera med din bank för att se om detta är fallet i ditt område.

Om du köper en liten mängd varor, kan det vara svårt att göra det. Om du inte är bekant med hur mycket pengar du har råd att spendera, är det bäst att se till att du arbetar inom en budget. De flesta människor tycker att när de köper från utlandet, de måste bära mer pengar med dem än de skulle i USA.

Betala med kreditkortet

Många kreditkort erbjuder låga eller inga räntor. Så länge du betalar din faktura i tid, bör du inte betala en hel del ränta. Det finns dock andra företag som är förknippade med många höga räntor. Amerikanska medborgare kan använda sina kreditkort utomlands, men inte hela tiden. Om du ska resa till ett annat land, är det bäst att ha ditt pass eller resehandlingar till hands. Det kan också vara en bra idé att ha en betrodd vän eller familjemedlem med dig när du går ut för att köpa. Innan du köper något från ditt kreditkort, är det viktigt att veta vad företagets villkor är för att acceptera kortet. Många företag erbjuder en engångskrediterbjudande som gör att du kan spendera vilket belopp du vill upp till ett visst belopp. Detta kan vara ett attraktivt erbjudande, men det kan också vara en dyr en. Vissa företag, särskilt de mindre, kan kräva att du öppnar ett utländskt bankkonto. När du har gjort detta kan du använda ditt kort var som helst som accepterar utländska kort. Du bör noggrant läsa användarvillkoren för att se om några begränsningar gäller.

Innan du registrerar dig för ett utländskt bankkonto, kontrollera om du kan överföra pengarna till ditt eget bankkonto. Om du gör detta kan du öppna ett bankkonto inifrån landet. Om du inte kan, måste du få visum för att kunna öppna ett utländskt bankkonto.

Innan du går och handlar, se till att du vet vad ditt avresedatum är. Om du anländer på ett datum och sedan avboka, kan du få problem. Det är lätt att ge dig själv lite tid om du reser till ett okänt land. Det är viktigt att komma ihåg att du inte kan använda ditt kreditkort utomlands. Eftersom de flesta kort kommer med en tvåårig medlemsavgift, skulle detta vara ett slöseri med pengar om du använder den. Men du kanske inte tänker på det direkt, så det är viktigt att planera i förväg. Be dina vänner och familj att ge dig råd om företagets villkor. Var inte rädd för att få en oberoende åsikt också. I många fall kommer du att upptäcka att priset på objektet är högre i en lokal butik. Även efter att du har bott i ett land under en lång tid, kan det vara svårt att resa utan kontanter. När du handlar från utlandet, se till att du tittar på de avgifter som företagen tar ut. Se till att du förstår de gränser som du försöker ställa in för dig själv innan du köper något.

Besök denna sida omniflit.se om shopping för vidare information.