Hur du kan få in motion i ditt schema

Om du har varit för upptagen för att träna kan du alltid försöka få in lite fysisk aktivitet i ditt schema. Motion har många hälsofördelar, och du kommer att må bättre av det! Det kan inte bara hjälpa dig att gå ner i vikt, det kan också förbättra ditt humör och minska stress.

Men hur kommer du igång? Här är några tips. Försök att få den rekommenderade mängden fysisk aktivitet varje dag, även om du är upptagen. Oavsett om du inte kan hitta tid att träna, se till att börja med en träningsrutin redan idag.

Välj först och främst ett träningspass som utmanar din kropp. Välj något som är mer utmanande än vad du brukar göra, och gör det roligt! Prova nya övningar och bygg gradvis upp din aktivitetsnivå. Om du tränar tillsammans med vänner är det troligare att du håller dig till det! Att ha en partner att träna med hjälper dig att hålla motivationen uppe även när en av er hamnar på efterkälken. Prova nya saker och skaffa dig träningskompisar! Ni kommer båda att ha roligt och dra nytta av det!

Oavsett om du är nybörjare eller träningsfanatiker är motion ett utmärkt sätt att förbättra din hälsa. Oavsett om du börjar med några minuter varje dag eller jobbar dig uppåt, kommer du att få mer energi och stärka ditt immunförsvar om du införlivar motion i ditt schema. När du vinner självförtroende kan du gradvis öka din träning efter hand och öka din träningstid varje dag tills du når ditt mål. Genom att träna regelbundet stärker du ditt immunförsvar och minskar din risk för sjukdom och ohälsa.

Aandningsövning 4-7-8 – ett enkelt men kraftfullt sätt att lugna ditt nervsystem

Aandningsövningen 4-7-8 är ett enkelt men kraftfullt sätt att lugna ditt nervsystem. Tekniken är mest effektiv när den utförs sittande och med hjälp av hela ryggen. I denna andningsövning ska du trycka tungan mot den vävnadsrygg som ligger bakom de övre framtänderna. Andas sedan långsamt ut genom näsan. Upprepa i ungefär 8 räkningar. Ansträng dig inte och försök inte utföra den för snabbt. En långsam och kontrollerad andningsövning är nyckeln till att uppnå ett avslappnat tillstånd.

För att börja träna andningsövningen sätter du dig i en bekväm ställning och blundar. Under andningsövningen andas du långsamt och jämnt genom näsan och använder ringfingret för att blockera höger näsborre. Håll andningen i 15 sekunder och upprepa sedan. Du bör känna en lätt stickande känsla i bröstet och buken. Upprepa övningen i minst tio minuter dagligen för att uppleva fördelarna med djupandning. När andningsövningen har upprepats tio gånger kommer du att märka en dramatisk förbättring av dina energinivåer.

Personer med panikstörning kan uppleva ökad ångest under andningsövningen om de försöker göra den utan övning. Problemet är att många personer med panikstörning gör misstaget att ta ytliga, snabba andetag från bröstet. Detta får hjärtat att slå snabbare och ökar mängden koldioxid i kroppen. Det kan också utlösa en stressreaktion eftersom musklerna spänns. En andningsövning som kan hjälpa dig att övervinna stressreaktionen och återfå kontrollen över ditt liv kommer att hjälpa dig att känna dig lugn och avslappnad.

För att få en konditionsövning

Att få en konditionsträning är viktigt för kroppens hälsa, och det finns många typer av övningar som kan utföras hemma. Ett bra styrketräningsprogram bör bestå av övningar som tränar alla de stora muskelgrupperna. Vikten eller motståndsnivån bör vara tillräckligt tung för att trötta ut musklerna efter cirka tolv till femton repetitioner. Aerob träning kan vara måttlig eller kraftig och kan omfatta promenader, cykling, simning och tungt trädgårdsarbete. Styrketräning kan också utföras med din egen kroppsvikt, tunga säckar, motståndsslangar, motståndspaddlar i vatten eller bergsklättring.

När man försöker sig på ett träningsprogram för konditionsträning är det viktigt att värma upp först. Uppvärmning innebär att man långsamt ökar intensiteten i aktiviteten. Om du gör detta för att gå ner i vikt eller uppnå andra fitnessmål bör du börja långsamt och gradvis öka din träning. När du har avslutat din uppvärmning ska du kyla ner din puls genom att långsamt sänka pulsen. Du bör också utföra stretchövningar i överkroppen. Slutligen ska du hålla din andning naturlig och undvika ryckiga rörelser.

Träning hjälper också till att stödja andra system och funktioner i kroppen. Matsmältningssystemet, immunsystemet och det endokrina systemet gynnas alla av fysisk aktivitet. Dessa system arbetar tillsammans för att hålla kroppen frisk. Motion hjälper till att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Det främjar också en känsla av välbefinnande, vilket gör det avgörande för alla att ha regelbunden fysisk aktivitet. Om du vill uppnå bättre hälsa och livslängd ska du röra på dig! Du kommer att bli glad att du gjorde det!

Fördelarna med Burpees-övningen

Burpeesövningen har många fördelar. Förutom att den ökar flexibiliteten i olika kroppsdelar förbättrar den den kardiovaskulära uthålligheten och muskeltonus. Denna övning är också användbar för att minska muskeltrötthet under långa idrottsevenemang. Ett annat plus är att den inte kräver någon speciell utrustning, så den kan göras var som helst. Om du inte är bekant med burpees får du i den här artikeln några tips som hjälper dig att börja träna.

Den största fördelen med burpees är dess effektivitet när det gäller att bränna fett och öka den kardiovaskulära uthålligheten. När burpees utförs effektivt kan de hjälpa dig att bränna massor av kalorier utan att överarbeta din kropp. Dessutom riktar de sig till alla stora muskelgrupper, vilket gör dem till ett effektivt sätt att bränna fett och få muskelmassa. Det bästa med burpees är att du kan göra dem med minimal utrustning och utan att lägga ner för mycket tid. Du behöver inte ens köpa någon extra utrustning för burpees, så du kan helt enkelt utföra dem hemma.

I början användes burpees som en del av en forskningsstudie av en fysiologistudent vid Columbia University. Dessa övningar var utan hopp och armhävningar, så att forskarna kunde testa studiedeltagarnas kondition. De data som samlades in av dessa studenter sammanställdes i en doktorsavhandling. De används fortfarande i stor utsträckning idag, och det är möjligt att hitta varianter av burpee-övningen som passar dina behov.

Hur man utför crunches på rätt sätt

Crunch är en fantastisk magövning som riktar sig till både de nedre och övre magmusklerna. Den riktar sig även till obliques, som är muskler på vardera sidan av magmusklerna. Som med alla övningar kan en felaktig utförande av crunches orsaka smärta i nedre delen av ryggen. Utför övningen korrekt, håll varje rep i några sekunder och andas normalt. Håll inte formen i mer än 15 sekunder. Du kan också öka övningens svårighetsgrad genom att variera antalet repetitioner.

När du utför en korrekt crunch ska du först ligga på rygg och lägga händerna bakom huvudet. Därefter lyfter du överkroppen och båda benen från golvet samtidigt som du håller knäna raka. Med raka ben för du huvudet mot bröstet och andas ut när du sänker det. Upprepa den här övningen i några uppsättningar tills du har uppnått önskad mängd magmuskler. Byt sedan sida och upprepa. Om du märker att den här övningen orsakar ryggsmärtor är det bäst att prova ett annat träningspass.

Begynnare bör börja med endast 10 till 20 crunches. När du vänjer dig vid träningen kan du gradvis öka antalet repetitioner. Överskrid inte tre uppsättningar på 15 till 20 stycken. Växla ofta mellan de båda övningarna för att undvika ryggsmärtor. När du utför ett träningspass i crunch fitness bör du använda en yogamatta som stöd. Denna matta är lättare att greppa och hjälper dig att undvika skador. Lägg dig platt på rygg och lägg händerna bakom huvudet. Håll ett neutralt bäcken och en neutral ryggrad.