Börja med pilates

Pilates är en form av övning där du flyttar hela kroppen genom en rad graciösa rörelser. Det är en form av kroppsstärkande som ofta används i fitnesscenter runt om i världen. De ursprungliga rörelserna skapades av Joseph Pilates, medan han undervisade i gymnastik.

Pilates är utformad för att stärka och tona dina muskler, vilket bidrar till att upprätthålla god hållning, minska ryggsmärta, och öka styrkan i benen, kärnan, och buken. Det kan göras på olika sätt, men det finns fem grundläggande metoder: individualiserade, parallella, total-body, ring-armhävningar och ring-pull-ups. Rörelserna själva är mycket enkla, och du kommer att upptäcka att dessa övningar är lika effektiva för dig oavsett din ålder eller kondition. För mer detaljerad information om övningarna, se nedan. Det finns två grundläggande rörelser: framåt och bakåt. Den framåt rörelsen fungerar underkroppen, medan den bakåtriktade rörelsen är mer inriktad på att stärka dina armar och bål. Eftersom Pilates använder en kombination av både sida till sida och framåt-mot-rygg rörelser, bör du alltid börja på höger sida av mattan för att säkerställa korrekt anpassning. Det är också bäst att börja med en låg vikt så att dina muskler kommer att kunna bygga upp mer motstånd med varje upprepning.

Träning med kroppsrörelser

Kraften kommer från dina ben och höfter, som är de första delarna av kroppen att arbeta när du gör Pilates. Detta gör att du kan använda hela kroppen som styrkan i övningen maximeras. Börja med långsamma, flytande rörelser så att dina muskler inte blir trötta. När du blir mer bekväm med rörelserna kan du lägga till motstånd efter behov.

Individualiserade pilates är utformad för att skräddarsys efter din unika kropp. Du bör alltid börja med låga repetitioner, så att dina muskler att vänja sig vid varje rörelse. En typisk uppsättning kan bestå av tio till femton repetitioner. Arbeta i en långsam och lätt takt. Låt dig inte bli uttråkad eller frustrerad. Kontroll och balans är viktiga när du utför den här övningen. För att utföra övningen på rätt sätt, måste du se till att dina fötter, vrister, knän och höfter är helt sträckt och avslappnad. Ta dig tid att arbeta igenom varje uppsättning så långsamt som möjligt. Se till att du inte överdriver dig själv och fortsätta din träning varje dag tills du känner dig säker nog att utföra din nästa uppsättning. Parallell med pilates, som är en total-body rörelse som kräver att du börjar i sittande ställning och sedan utföra två rörelser: sida till sida och framifrån och bakåt. Du bör hålla ryggen rak under hela rörelsen. Många övningar utförs genom att växla mellan dessa två positioner. Motion består av enbent rörelse och ses ofta som svårare. I denna metod trycker du upp på händerna samtidigt höja ett ben framåt med det motsatta benet, och sedan glida den andra foten tillbaka ner i styrelsen. I slutet av rörelsen, du tillbaka benet till utgångsläget. Arbeta för att slutföra så många uppsättningar som möjligt.

En samling texter om träning finns här piggapeggy.se.